ahasich

Senaste inläggen

Av Anela Hasic - 26 januari 2011 20:51


Satt och skrev i min blogg och på höger sida kan man se andra bloggare..

Brukar kika in några. Men den här tjejen chockade mig!


http://www.nattstad.se/patriciamutas


Vad gör man inte för att synas?

"Use your body to say what you want to say not your BRAIN!"

Av Anela Hasic - 26 januari 2011 20:36


I går var det det premiär för Kanal 5:s nya satsning "Den hemlige miljonären". Fem svenska miljonärer går under cover och hjälpa samhällets utsatta. 

De tvingas lägga sin bekväma livsstil bakom sig. De måste byta bostad, budget, identitet och utseende för att gå in i sina nya roller som hjälparbetare och hemlösa.


Ganska nyttigt för dom. Uppskatta vad de har och ser hur andra lever som inte har det lika bra.. Men dom har gjort någonting för att förjäna allt som dom har..

Men man ska dela med sig också. Det får man inte glömma. Ger du får du tillbaka. De som är snåla håller sina pengar för sig själva får egentligen ingenting.. Blir blinda av pengar pengar pengar.. Pengar blir #1.

Sad so sad


   


(http://www.expressen.se/noje/1.2306294/mot-miljonarerna-efter-forvandlingen-till-hemlosa)

Av Anela Hasic - 26 januari 2011 20:24


Bara? Känns nästan som att det är det ENDA man ser på TV! Dag efter dag.

Gordon finns på alla kanaler och har funnits nu i 3 år.. Han har bra program men 50 av dom visas på svensk tv. Det är ganska kul för att fler och fler väljer att äta ute istället för att stå hemma och laga mat.. Och sedan vad ska man laga för någonting?

Men jag gillar drama - så Hells Kitchen är show för mig! ;)


http://www.expressen.se/noje/1.2306568/74-matprogram-pa-bara-en-vecka


82% håller med mig!

Av Anela Hasic - 26 januari 2011 10:57


 Köpte igår på rean! :D Jag var så glad att jag hittade nått i alla fall..


        

Av Anela Hasic - 24 januari 2011 15:09


Först måste jag bara säga att jag är glad att så många har läst och läser min blogg! Jag skriver i min blogg endast när min lilla flicka sover och jag när jag har tid! Idag är en vanlig dag... Tagit hand om min dotter, städat, lagat mat osv....

... Nu kan hon resa sig, gå lite, hon är lite trotsig, mer självständig..

Det är inte lika lätt med henne nu som när hon var 6 månder.

Hon gillar att stoppa allt hon ser i munnen och pilla på allt som finns.. Man måste ha ögon i nacken.. Men hon förstår när man säger nej!

Oooohh Project Runway på TV3.. Juppie.. Det börjar att bli mörkt och jag tror jag ser att det snöar ute.. Jag kollar genom fönstet utan mina glasögon, ser inte bra utan dom. Andvänder inte glasögon när jag sitter vid datorn och dom är tyvärr repiga. Väntar på mannen ska komma hem - ca 40 minuter kvar.

Babyn i magen sparkar som en galning, och nu vaknar tösen!


Har uppdaterat lite på bloggen..So enjoy!


http://www.youtube.com/watch?v=LB8h551LdC4

(fick inte upp klippet på bloggen, skumt)

För dig som har haft en lång dag på jobbet


Peace and Love


Av Anela Hasic - 24 januari 2011 15:01



Det här livet är en prövning i förberedelse för nästa tillvaro.

Muslimer vet att människan inte skapades endast för det här världsliga livet; snarare skapades den här världen för människan. Om en dåre lever för att äta och en vis man äter för att leva, är en visare man den troende som lever för att bli accepterad av sin Skapare och för sitt nästa, eviga liv.


 

Av Anela Hasic - 24 januari 2011 14:29


SVENSKAR ÄTER MEST GODIS I HELA VÄLRDEN!


Att godis innehåller socker i mängder och olika varianter det vet vi alla men lika känt är inte att dom vanligaste godissorterna får sin härliga färg eller glansiga yta från lössrester. Fast lite lössrester kanske inte är hela världen eftersom godiset oftast också innehåller slakteriavfall. Dom flesta godissorter innehåller gelatin som är gjort av svinsvål, det vill säga slakteriavfall som rensats, kokats och blekts. Om du vill undvika löss- och svinrester så se till att läsa innehållsförteckningen. På godisförpackningen deklareras lössresterna som E 120, karmin, eller E 904, schellack, och gelatin brukar deklareras som svinsvål.

 

Azofärgämnen Genom att använda karmin kan godistillverkarna på naturlig väg göra godiset mer färgglatt. Tidigare användes azofärgämnen som kunde ge allergireaktioner hos känsliga personer. Dessa förbjöds i Sverige på 80-talet men blev genom inträdet i EU tillåtna igen. Efter att ha snabbscannat den svenska godismarknaden kan sund.nu med glädje konstatera att svenska godistillverkare inte använder azofärger. Dom finns främst i importerat godis.

 Azofärgen E102, tartrazin, är förbjuden att användas i Sverige förutom i godis. Färgen kan ge häftiga allergireaktioner hos känsliga med hudutslag och svullnad på kroppen och i halsen.
 

Härdade fetter Utöver socker finns det också gott om härdade fetter i godis. Främst i godis med choklad men även i godis där man lätt tror att inget fett förekommer, som i småbarnsgodiset nummer ett - pez.

 

Nu är det ju inte så att vi äter godis för att det är nyttigt utan för att det är gott och finns tillhands överallt. I Sverige äter vi närmare 16 kilo godis per person och år. Det är mycket, särskilt om man tänker på att bärkonsumtionen bara utgör 2 kg per person och år.


Tillsatser som gör barnen hyperaktiva deklareras som:
E102, E104, E110, E122, E124 och E129.

Lössrester deklareras som E 120, karmin, E 904 eller schellack.
Gelatin brukar deklareras som svinsvål.


Oh så gott!!!


 

Av Anela Hasic - 24 januari 2011 12:17


 


Carlos Latuff föddes den 30 november 1968 i Rio de Janeiro, Brasilien.

Hans verk har publicerats på Indymedia webbsidor, Mad Magazine, The Toronto Star mm, samt flera bloggar. Här är några av mina personliga favoriter!


                 


Klicka på bilderna för att se dom i större storlek!



Ovido - Quiz & Flashcards